De groei van de hoeveelheid semi-gestructureerde en ongestructureerde data vraagt om nieuwe benaderingen. Traditionele Data Warehousing en Business Intelligence zijn voor steeds meer organisaties niet langer afdoende. Hoe kunt u daarop inspelen? U hoort er meer over tijdens onze infosessie op 24 november!

Traditionele BI en Big Data: vergelijkbaar, maar toch ook verschillend

Data Warehousing en Big Data vertonen een aantal overeenkomsten, vooral als je de architectuurschema’s met elkaar vergelijkt. Toch zijn er ook een paar belangrijke verschillen. Traditionele Data Warehousing en BI zijn bij uitstek geschikt voor het verwerken van gestructureerde data. Het toepassen gebeurt batchgewijs en is alleen geschikt voor een gelimiteerd aantal databronnen.

Big Data steeds belangrijker

Maar in een wereld die uit steeds meer semi-gestructureerde data bestaat (zoals documenten en logbestanden) en waarbij ook de hoeveelheid ongestructureerde data alsmaar toeneemt, wordt het belang van Big Data met de dag groter.

Sneller en near-real-time

Semi-gestructureerde en ongestructureerde data is afkomstig uit veel verschillende bronnen en is enorm belangrijk voor analytics en het verkrijgen van andere strategische bedrijfsinzichten. Hier zijn traditionele datawarehouses niet meer voldoende flexibel om deze gegevens te verwerken. Bovendien kan de data in een Big Data-omgeving zonder voorafgaande business logica vóór de extractie verwerkt worden – en daarmee sneller en zelfs near-real-time.

Een krachtig koppel

Gelukkig is het mogelijk van Big Data en traditionele BI een krachtige koppel te maken, waarbij de sterke punten uit beide disciplines behouden blijven. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de overgang van traditionele datawarehouses naar een combinatie van Big Data en BI. Welk alternatief het beste bij uw organisatie past, is afhankelijk van een aantal factoren: strategische doelstellingen, budget en beschikbare IT-kennis en -capaciteit.

Meer weten? Bezoek onze informatiebijeenkomst!

Tijdens onze infosessie op donderdagmiddag 24 november zullen we dit onderwerp uitvoeriger bespreken en de mogelijkheden om Big Data te integreren in een bestaande BI-omgeving verder bekijken. Wilt u verzekerd zijn van een plekje? Registreer u dan nu alvast voor deze informatieve bijeenkomst. Wij ontmoeten u graag!

[gravityform id=”5″ title=”true” description=”false”]