LOOKER

Nadat uw bedrijfsgegevens zijn samengebracht in een data warehouse moet er nog iets met deze data gebeuren. Voordat deze informatie de basis kan vormen voor beleidsvorming en bedrijfsvoering moet data worden omgezet in informatie. Deze transformatie van data tot informatie wordt gerealiseerd door het toepassen van analytics.

cimt kiest voor Looker voor het realiseren van analytics, omdat Looker cloud- en web-based is. Hierdoor zijn dashboards altijd vanaf elke PC te benaderen en zijn medewerkers niet gebonden aan een PC waarop bepaalde software is geïnstalleerd.

Managed data 

Om gebruikers van kant en klare en gecurateerde datasets te voorzien kunnen ontwikkelaars deze datasets vooraf gebruiksklaar maken. Relaties tussen tabellen en tabel-aggregaties kunnen zo vooraf worden gedefinieerd. In dit stadium kunnen eveneens business rules worden toegepast en bedrijfsspecifieke metrics worden vastgelegd. Door het gebruiken van deze “managed data” zullen gegevens die door meerdere businessunits worden gebruikt altijd overeenkomen. Looker geeft altijd live data weer; er zijn dus geen lokale kopieën van data bij de eindgebruikers. 

Dit wil niet zeggen dat eindgebruikers afhankelijk zijn van de datasets die ontwikkelaars maken: gebruikers hebben de vrijheid om zelf data te exploreren en eigen visualisaties te maken. Om volledige grip te krijgen op de data is de gebruiker altijd in staat om vanuit Looker in te zoomen tot row-level data. 

Delen van informatie 

Wanneer gebruikers data willen delen met collega’s dan kunnen zij simpelweg een URL delen, zodat zij toegang krijgen tot een visualisatie of afbeelding. Daarnaast is het ook mogelijk om automatische rapportages in te plannen, welke bijvoorbeeld per e-mail kunnen worden verstuurd of op een externe FTP-server worden geplaatst. Uiteraard kunnen rapportages door een gebruiker ook lokaal worden opgeslagen. Zo bent u flexibel in de manier van rapporteren en het delen van informatie. 

Subscription-based 

Omdat Looker subscription-based is maakt dit het ook eenvoudig om in te stappen: u betaalt voor het aantal gebruikers dat toegang heeft tot het platform en u hoeft niet direct een groot softwarepakket aan te schaffen voor het aantal gebruikers dat de komende jaren met de software zal werken. Het is dus eenvoudig om met een klein team in te stappen in Looker en uw abonnement vervolgens te schalen naarmate analytics een grotere rol in uw bedrijf gaat spelen. Mocht na enige tijd blijken dat Looker niet de juiste tool voor u is, of dat het nog niet het juiste moment is voor het implementeren van analytics in uw bedrijf dan kunt u dit abonnement simpelweg opzeggen. 

Connectiviteit 

Looker kan data ophalen uit veel verschillende databases, zoals Snowflake, MySQL, postgresql en MS SQL Server, maar ook andere databases (zowel lokaal als in de cloud). Looker is dus ook een geschikte keuze als een datawarehouse momenteel lokaal wordt gehost. 

Als partner van Looker geven wij u graag inzicht in de mogelijkheden en voordelen van analytics in de cloud: 

  • Gehost in de cloud, dus geen zorgen over lokale installaties of hardware performance 
  • Mogelijkheden voor managed data en gecurateerde datasets 
  • Queries direct op de actuele data: geen lokale kopieën van datasets bij eindgebruikers 
  • Abonnement-gebasseerd