SNOWFLAKE

Snowflake is een schaalbaar pay-per-use cloud data warehousing systeem. Snowflake combineert de kracht van datawarehousing, de flexibiliteit van big data platforms en de elasticiteit van de cloud tegen een fractie van de kosten van traditionele oplossingen.

Met data warehousing komt alle bedrijfsdata samen op één plaats, waardoor analisten op een eenvoudige manier de beschikking hebben over alle data die zij nodig hebben om het bedrijf van de juiste informatie te voorzien. Beginnen met data warehousing kan een kostbare aangelegenheid zijn omdat vooraf een investering gemaakt moet worden in hard- en software. Een traditioneel data warehouse moet vervolgens worden onderhouden en met enige regelmaat worden uitgebreid om te voldoen aan een groeiende informatiestroom en rekencapaciteit om alle analisten in acceptabele tijd hun analyses uit te laten voeren.

cimt werkt samen met Snowflake om niet alleen klanten te voorzien die zonder grote investering willen starten met data warehousing, maar ook om klanten te voorzien die reeds een data warehouse bezitten en gebruik willen maken van de beste performance in de cloud.

 

Pay per use

Snowflake brengt alleen kosten in rekening voor de opslag- en rekencapaciteit die daadwerkelijk wordt gebruikt. Doormiddel van zogenaamde warehouses – interacties met databases – kunnen analisten aangeven hoeveel rekencapaciteit nodig is voor het uitvoeren van een bepaalde query om zo de doorlooptijd te verkorten. De grootte van deze warehouses varieert van X-Small tot en met 3X-Large, waarbij de verwerkingstijd halveert bij elke trede hoger dan de vorige. De keuze voor de grootte van het warehouse kan eventueel worden aangepast terwijl een query wordt uitgevoerd. Er wordt alleen afgerekend op basis van de grootte van het warehouse en de tijd (per seconde) die deze is gebruikt. Door de opbouw van het systeem kunnen meerdere analisten gelijktijdig query’s uitvoeren en gelijktijdig ETL-processen worden uitgevoerd zonder dat dit de snelheid van het systeem beïnvloed. Deze vorm van schaalbaarheid is uniek voor Snowflake.

Communicatie en veiligheid

Data wordt altijd gecodeerd opgeslagen op servers van Amazon of Azure en de communicatie tussen de server en de client is altijd beveiligd; er is geen alternatief. Hierdoor zijn de gegevens altijd veilig. Snowflake heeft onder andere servers in Duitsland en Ierland, waardoor de opslag van deze gegevens onder de Europese wetgeving valt. Communicatie met de databases vindt plaats doormiddel van ODBC- en JDBC-verbindingen, maar veel platformen zoals Talend, Informatica, Fivetran, Looker, Qlik en Tableau hebben ook voorgeconfigureerde verbindingen.

Management en Beheer

Een data warehouse in de cloud kan in zeer korte tijd worden ingericht en geïntegreerd, waardoor de Time-To-Benefit aanmerkelijk korter kan zijn dan bij on-site oplossingen. Daarnaast heeft het Snowflake platform geen database administration nodig. Er worden automatisch indexen aangemaakt en optimalisaties (tuning) toegepast, zodat gebruikers zich kunnen richten op de data, in plaats van de database administratie. Daarnaast bestaat de functie Time Travel, wat het mogelijk maakt om snel en eenvoudig het verwijderen van bijvoorbeeld een tabel of gehele database ongedaan te maken.

Als professional partner van Snowflake geven wij u graag inzicht in de mogelijkheden en voordelen van een data warehouse in de cloud:

  • Met slechts een korte implementatietijd en zonder investering in (software)licenties en hardware starten met data warehousing in de cloud
  • Ongekende performance, ook bij gelijktijdige computaties
  • Geen omkijken naar database administration of tuning
  • Alleen betalen voor de opslag en rekenkracht die u gebruikt, afgerekend per seconde
  • Een data warehouse dat u eenvoudig kunt laten meegroeien met uw bedrijf