ANALYTICS & DATA SCIENCE

Het analyseren van big data optimaliseert de besluitvorming in organisaties.

Het extraheren van informatie uit gegevens is de sleutel tot succes in zeer concurrerende industrieën.

Analytics 

 

Bij alle bedrijven wordt een immens hoeveelheid data geproduceerd. Het is voordelig voor organisaties om data gedreven te worden en beslissing te nemen op basis van informatie dat uit hun data is getrokken. Data Analytics is het proces waarbij trends worden gezocht in data om de antwoorden te achterhalen op bedrijfsvragen en zo de performance te verbeteren.
Bijvoorbeeld, een chocolade bedrijf wilde begrijpen welke Cacao Bonen het hoogst waren beoordeeld in de afgelopen jaren, en of deze beoordeling gedurende de jaen was veranderd. Een analyse van de data van het bedrijf toonde de Average Rate Trend van vijf verschillende Cacao Bonen die gebruikt werden van 2006 tot 2017.

 

Bij de chocolade fabriek was er nog veel mee data dat geanalyseerd kon worden. Hiervoor werd een dashboard met verschillende visualisaties voor hun ontworpen.

Deze dashboard maakt het mogelijk voor het bedrijf om de best beoordeelde cacao bonen bij te houden, de origine hiervan, de bedrijven die ze gebruiken, etc.

 

Voordat een data analyse kan beginnen moet data schoongemaakt en geordend worden. Bij cimt hebben wij gecertificeerde data engineers die de nodige stappen kunnen implementeren om ervoor te zorgen data gebruiksklaar is voor analyse.

Heb jij de ambitie om data gedreven keuzes te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Cimt heeft de expertise om voor jou de hele data traject in kaart te brengen. Cataloging, verzamelen, opschonen, analyseren en visualiseren van data in dashboards zodat jij makkelijk en snel jouw bedrijfsvraagstukken kunt beantwoorden.

Data Science 

 

Data Science wordt gerbuikt om ingewikkelde kwesties op te lossen, en is een belangrijk element in data gedreven beslissingen maken. Data Science ontdekt nieuwe vragenstukken die je zelf misschien nog niet had overwogen. De focus ligt bij Data Science op het ontwikkelen van statistische algoritmes en voorspelmodellen door middel van AI en machine learning om compleze problemen op te lossen.

Onze ervaren data analysten en data scientists bij cimt kunnen jouw organisatie helpen door inzichten te creëren uit rauwe data. Bij cimt wordt data visualisatie gedaan met tools zoals Tableau en Looker.

Looker & Data Modeling

 

Data modellen bestaan uit entiteiten (bijv. tabellen) waar wij informatie over willen bijhouden.Data modelleren is het proces van een relatie tussen deze verschillende entiteiten definiëren.
Bijvoorbeeld, als we de populaire items van een winkel willen bijhouden kunnen we een data model maken door drie entiteiten te definiëren: klant, bestelling en product.De relatie tussen deze wordt als volgt gedefinieerd.

Nu is het mogelijk om bij te houden welk product het vaakst voorkomt in de bestellingen van de klanten.

Bij cimt gebruiken wij Looker als modelleer tool. Looker maakt het mogelijk om een single source of truth te creëren voor organisaties. . LookML is een taal dat wordt gebruikt om dimensies, aggregaties, berekeningen en data relaties in een SQL database te definiëren. . Looker gerbuikt vervolgens een model dat in LookML is gecreëerd om SQL queries te construeren tegen een bepaalde database.

Looker is meer dan alleen een data modeling en data visualisatie tool. Sommige andere features van deze moderne platform worden hieronder benaderd.

Planning & Verzamelen van Feedback

 

Als een organisatie datagedreven beslissingen neemt, is het van cruciaal belang dat de database en de gegevensvisualisaties vaak worden bijgewerkt op basis van de meest recente informatie. Als gevolg hiervan moeten medewerkers op de hoogte zijn van de laatste status van de prestaties van het bedrijf. Daarom is het maken van geautomatiseerde schema’s om dashboards te versturen via e-mails, berichten in Slack, Teams, etc. van groot belang.

Looker is een cloud-gebaseerde software die in staat is om de visualisaties up-to-date te houden en medewerkers automatisch te informeren over nieuwe inzichten.

Bijvoorbeeld, stel dat de verkoop van een merk is vastgelegd in een database en dit merk heeft meerdere vestigingen op verschillende locaties.. Zodra de verkoopdatabase wordt bijgewerkt, worden de dashboards automatisch ververst en via een gemaakt schema worden de nieuwste verkoopdashboards naar de filiaalmanagers gestuurd. Bovendien kunnen we dit schema zo aanpassen dat elke manager alleen de inzichten van zijn eigen filiaal kan zien. Bovendien kan feedback worden verzameld van filiaalmanagers over de huidige prestaties van hun verkopen. Deze feedback zou worden opgeslagen in een database en zou ook kunnen worden gevisualiseerd.

Wij helpen u niet alleen graag met datamodellering en datavisualisatie, maar ook met het maken van geplande aankondigingen en het verzamelen van feedback over de nieuwe gegevenswijzigingen met behulp van Looker.

Versie Beheer

 

Versiebeheer is het bijhouden en beheren van wijzigingen in code.Als er een fout wordt gemaakt, kunnen ontwikkelaars hun klok terugdraaien en een eerdere versie van hun code kiezen. Een ander groot voordeel van versiebeheer is het gemak van samenwerking met andere ontwikkelaars. Een ontwikkelaar kan ontwikkelen en testen zonder andere gebruikers te beïnvloeden terwijl hij in een geïsoleerde versie van een bestandsrepository werkt.

Looker heeft GIT versiebeheer ingebouwd. Hierdoor kunnen uw data-analisten tegelijkertijd aan dezelfde projecten werken zonder het risico te lopen dat wijzigingen verloren gaan.

API’s

 

API is een acroniem voor Application Programming Interface die software gebruikt om toegang te krijgen tot gegevens en communicatie tussen computerprogramma’s mogelijk te maken. API’s zijn een belangrijk onderdeel van Looker.

U kunt de beveiligde “RESTful” API’s gebruiken voor het beheer van uw Looker instance en het ophalen van gegevens via het Looker data platform voor andere toepassingen. Met de Looker API kunt u applicaties of automatiseringsscripts schrijven om nieuwe Looker gebruikersaccounts aan te maken, queries uit te voeren, rapporten te plannen, etc. Zo ongeveer alles wat u kunt doen in de Looker applicatie kunt u doen via de Looker API.

Dit is een geweldige functie voor gebruikers die ontwikkelvaardigheden hebben met programmeertalen zoals Python, Kotlin, C#, enz. Hieronder is een voorbeeld te zien van een Looker API gebruikt in combinatie met Python om een schema te maken voor het delen van een data-grafiek.

 

 

 

Zoals u heeft gemerkt is Looker een krachtig en veelzijdig tool met een lange lijst van geweldige functies die we hier niet allemaal kunnen behandelen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en ontvang een demo met uw data.

Volg ons op:

Education Template

Privacy Preference Center

WordPress Video Lightbox