ANONOS

Anonos is de nieuwe state-of-the-art technologie in data enablement en bescherming. Het maximaliseert innovatie voor hoog-utiliteit gedistribueerde data verwerking, delen en combineren. Door gebruik te maken van unieke variant-twin-software die pseudonimisering toepast, brengt Anonos vertrouwen en privacy in gegevens, waardoor wettige analyses en het delen van gegevens mogelijk worden zonder verlies van nut.

 

Cimt is al meer dan 20 jaar de vertrouwde adviseur voor digitale transformatie en datamodernisering voor grote ondernemingen in heel Noordwest-Europa.

 

Na evaluatie van de markt en de vereisten voor legale verwerking, koos cimt voor een partnerschap met Anonos als de duidelijke leider op dit gebied. De gepatenteerde Variant Twin-software van Anonos past pseudonimisering toe en maakt het mogelijk de informatiewaarde te scheiden van de identiteit. Een gecontroleerde koppeling met de identiteit is alleen voor geautoriseerde verwerking mogelijk.

 

Over Anonos

 

Acht jaar geleden zag Anonos een spanningsveld ontstaan tussen bruikbaarheid en bescherming van gegevens. Traditionele benaderingen -anonimisering en toestemming- die probeerden dit spanningsveld op te lossen zagen er aan de oppervlakte goed uit, maar hadden talloze beperkingen waar bedrijven tegenaan bleven lopen; gecentraliseerde verwerking was niet schaalbaar genoeg om het gewenste gedistribueerde gebruik, delen en combineren van gegevens te ondersteunen; en het verwijderen van de gegevens voorkwam dat waardevolle inzichten ooit ontdekt zouden worden.

 

De volgende acht jaar werd geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe Anonos software en API-gebaseerde oplossingen die op unieke wijze beleid, privacy en beveiligingscontroles in datastromen inbedden om risico’s te beheren terwijl gegevens in gebruik zijn, waardoor het touwtrekken tussen nut en bescherming van gegevens wordt opgelost.

 

Er werden twee oplossingen ontwikkeld:

 

Wettige grenzenloze gegevens (Schrems II)

 

Anonos Data Embassy software maakt gebruik van GDPR-Pseudonimisering, een techniek die wordt aanbevolen door de European Data Protection Board (EDPB) voor naleving van de Schrems II-vereisten.

 

Dit is hoe Anonos Data Embassy software werkt:

  • Het transformeert persoonsgegevens in privacy-respecterende gegevensactiva bekend als Variant Twins® door gebruik te maken van state-of-the-art technische controles.
  • Deze variant twins zijn gepseudonimiseerde gegevens zoals onlangs gedefinieerd in de GDPR; tenzij ze worden gecombineerd met aanvullende informatie waarover de gegevensbeheerder de exclusieve controle heeft, kunnen ze niet opnieuw aan individuen worden gekoppeld.
  • Wanneer u gegevens deelt met of overdraagt aan derde landen of partijen, kan de ontvangende partij geen individuele EU-gegevenssubjecten identificeren

 

Duurzame datawaarde

 

Implementeer Anonos Data Embassy software om duurzame datawaarde te bereiken met de grootst mogelijke flexibiliteit en aanpasbaarheid in het gebruik en delen van data.

 

Geen data… Weinig data… of alle data… Krijg volledige controle over de hoeveelheid data die u deelt.

 

Stem het niveau van identificeerbaarheid af op elke use case, of het nu gaat om analytics, AI of ML, het delen van gegevens, grensoverschrijdende overdracht of om andere secundaire datatoepassingen toekomstbestendig te maken.